Το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου ΘεσσαλονίκηςΤο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πρωτολειτούργησε το 1934-35 με πρώτο Επόπτη του Σχολείου τον μεγάλο Έλληνα παιδαγωγό Αλέξανδρο Δελμούζο και Διευθυντή του τον επίσης σπουδαίο Έλληνα επιστήμονα Βασίλειο Τατάκη. Από τότε πέρασαν και άφησαν ανεξίτηλο το πέρασμά τους μεγάλοι δάσκαλοι και πνευματικοί άνθρωποι. Ο Γιώργος Θέμελης, ο Ιωάννης Ξηροτύρης, ο Πολύκλειτος Ρέγκος, ο Σαράντος Παυλέας, ο Κωνσταντίνος Μπότσογλου, ο Νίκος Παραλής είναι μόνο μερικές περιπτώσεις σημαντικών πνευματικών ανθρώπων.
Το Πειραματικό Σχολείο είχε την τύχη να στεγαστεί σε οίκημα που σχεδιάστηκε με τη φροντίδα και την αισθητική του μεγάλου αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη, οίκημα που ακόμη και σήμερα αποτελεί κόσμημα για την Πόλη μας.
Σήμερα το Πειραματικό Σχολείο, όντας πλέον και Πρότυπο, αναζητεί έναν νέο δρόμο που αποτελεί όμως συνέχεια της σπουδαίας του παράδοσης.

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Άσκηση γνωριμίας στην τάξη

Άραγε ποιος είμαι/ποια είμαι;
Aς γνωριστούμε

   Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, προτείνω μία άσκηση γνωριμίας των μαθητών μας, που περιέχει τα παρακάτω ερωτήματα.

Εγώ (γράψτε το όνομα, μήνα γέννησης, τόπο γέννησης και λέξεις ή φράσεις που νομίζετε ότι περιγράφουν ή αντιστοιχούν στον εαυτό σας).

Ποια είναι τα ενδιαφέροντά σας; (πχ. ποίηση, μουσική, αθλητισμός, κλπ)

Τι σας αρέσει; 

Tι δε σας αρέσει;

Ποια ταινία είδατε πρόσφατα;

Ποια θεατρική παράσταση ή άλλη πολιτιστική εκδήλωση παρακολουθήσατε πρόσφατα;

Ποιο βιβλίο διαβάσατε πρόσφατα;

Ποια φράση/γνωμικό έχετε ως οδηγό στις δύσκολες στιγμές της ζωής σας;


André H. Dargelas, Προστατεύοντας τους μαθητές. Ιδιωτική Συλλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου