Το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου ΘεσσαλονίκηςΤο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πρωτολειτούργησε το 1934-35 με πρώτο Επόπτη του Σχολείου τον μεγάλο Έλληνα παιδαγωγό Αλέξανδρο Δελμούζο και Διευθυντή του τον επίσης σπουδαίο Έλληνα επιστήμονα Βασίλειο Τατάκη. Από τότε πέρασαν και άφησαν ανεξίτηλο το πέρασμά τους μεγάλοι δάσκαλοι και πνευματικοί άνθρωποι. Ο Γιώργος Θέμελης, ο Ιωάννης Ξηροτύρης, ο Πολύκλειτος Ρέγκος, ο Σαράντος Παυλέας, ο Κωνσταντίνος Μπότσογλου, ο Νίκος Παραλής είναι μόνο μερικές περιπτώσεις σημαντικών πνευματικών ανθρώπων.
Το Πειραματικό Σχολείο είχε την τύχη να στεγαστεί σε οίκημα που σχεδιάστηκε με τη φροντίδα και την αισθητική του μεγάλου αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη, οίκημα που ακόμη και σήμερα αποτελεί κόσμημα για την Πόλη μας.
Σήμερα το Πειραματικό Σχολείο, όντας πλέον και Πρότυπο, αναζητεί έναν νέο δρόμο που αποτελεί όμως συνέχεια της σπουδαίας του παράδοσης.

Τρίτη, 1 Μαΐου 2012

Διαθεματική δραστηριότητα στα μαθήματα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Ιστορίας της Α Γυμνασίου: αρχαία ελληνική συνταγή για τηγανίτες

    Την Πέμπτη, 27-4-2012, στο πλαίσιο διαθεματικής δραστηριότητας οι μαθήτριες και οι μαθητές του Α1 Γυμνασίου μαγείρεψαν μία ελληνιστική αρχαία συνταγή για τηγανίτες και φυσικά τις έφαγαν. Αυτή είναι η αφίσα για την εκδήλωσή μας.


AΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ
διαθεματική δραστηριότητα στα μαθήματα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και της Ιστορίας

ΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Το α1 αφού «ψώνισε» στην ελληνιστική αγορά της Θεσσαλονίκης,
αποφάσισε να δοκιμάσει τις μαγειρικές του ικανότητες.

Τι καλύτερο από ένα αρχαιοελληνικό σνακ;
Τηγανίτες με μέλι και σουσάμι


ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ.
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ
Σήμερα Παρασκευή, 27/04/2012, στο 1ο διάλειμμα, στο σπιτάκι του επιστάτη στην κάτω αυλή
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου