Το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου ΘεσσαλονίκηςΤο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πρωτολειτούργησε το 1934-35 με πρώτο Επόπτη του Σχολείου τον μεγάλο Έλληνα παιδαγωγό Αλέξανδρο Δελμούζο και Διευθυντή του τον επίσης σπουδαίο Έλληνα επιστήμονα Βασίλειο Τατάκη. Από τότε πέρασαν και άφησαν ανεξίτηλο το πέρασμά τους μεγάλοι δάσκαλοι και πνευματικοί άνθρωποι. Ο Γιώργος Θέμελης, ο Ιωάννης Ξηροτύρης, ο Πολύκλειτος Ρέγκος, ο Σαράντος Παυλέας, ο Κωνσταντίνος Μπότσογλου, ο Νίκος Παραλής είναι μόνο μερικές περιπτώσεις σημαντικών πνευματικών ανθρώπων.
Το Πειραματικό Σχολείο είχε την τύχη να στεγαστεί σε οίκημα που σχεδιάστηκε με τη φροντίδα και την αισθητική του μεγάλου αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη, οίκημα που ακόμη και σήμερα αποτελεί κόσμημα για την Πόλη μας.
Σήμερα το Πειραματικό Σχολείο, όντας πλέον και Πρότυπο, αναζητεί έναν νέο δρόμο που αποτελεί όμως συνέχεια της σπουδαίας του παράδοσης.

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Έκφραση Έκθεση Α Λυκείου: Μαρτυρίες-φωνές εφήβων


Κειμενικό είδος: συνέντευξη
Θέμα: Μαρτυρίες εφήβων για τα διάφορα θέματα που τους αποσχολούν (σ. 126-127)

Να διατυπώσετε πέντε ερωτήματα για μια συνέντευξη με θέμα «μαρτυρίες-φωνές εφήβων»:

Ερώτημα 1ο:
Ερώτημα 2ο:
Ερώτημα 3ο:
Eρώτημα 4ο:
Ερώτημα 5ο:

    Να απαντήσετε τα ερωτήματα, προσπαθώντας να διατηρήσετε τον αυθορμητισμό και τη φυσικότητα ως προς το ύφος. Θα επιλεγεί μία απάντηση από τον καθένα σας για να συμπεριληφθεί σε μία συλλογή μαρτυριών με τον τίτλο Φωνές-μαρτυρίες για την εφηβεία aπό το Α1 Λυκείου.

Τα ερωτήματα που συμφώνησαν οι μαθήτριες και οι μαθητές του Α1 Λυκείου να απαντήσουν είναι τα παρακάτω:

1. Πώς βιώνεις την εφηβική ηλικία;
2. Ποιες είναι οι σχέσεις σου με τους γονείς σου;
3. Πώς περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;
4. Πώς βλέπεις τη σχέση σου με το αντίθετο φύλο;
5. Ποιοι είναι οι φόβοι και ποια τα όνειρά σου για τη ζωή;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου